căutare personalizată

miercuri, 25 martie 2009

(video) Probleme de lot pentru Dobrovolski înaintea partidei cu Elveţia


Selecţionerul „naţionalei” Moldovei se confruntă cu problema absenţei a câţiva dintre jucătorii chemaţi la lot, chiar în ajunul confruntării cu Elveţia. Dacă Vitalie Bordian (Metalist Harkov) şi Andrei Corneencov (Sheriff Tiraspol) sunt accidentaţi,atunci Alexandru Gaţcan (Rostov) şi-a motivat decizia de a nu onora convocarea prin faptul că deţine cetăţenia Federaţiei Ruse. În schimb, ceilalţi doi fotbalişti moldoveni care joacă în campionatul Rusiei, Alexandru Epureanu (FC Moscova) şi Victor Golovatenco (Khimki), au fost prezenţi la reunirea lotului. Deasemenea, atacantul Oleg Andronic (Zimbru Chişinău) a lipsit de la reunirea lotului.Selecţionerul l-a chemat la lot pe atacantul Daciei, Dumitru Popovici, care se află la prima prezenţă în rol de „tricolor”. Prin vocea lui Radu Rebeja, vicepreşedintele al Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal, aceasta stabileşte obiectivul pentru care Moldova se luptă în această campanie: evitarea ultimului loc din grupa a doua preliminară.Elveţienii, în schimb, vin la Chişinău cu nume sonore în fotbalului european: Alexander Frei (Borussia Dortmund), Philippe Senderos (AC Milan), Tranquillo Barnetta (Bayern Leverkusen) şi Johan Djourou (Arsenal Londra). O absenţă importantă o constituie jucătorul englezilor de la West Ham, Valon Behrami.

Antrenorul „naţionalei” Elveţiei, Ottmar Hitzfeld, consideră ca Moldova este mai periculoasă decât Letonia şi a avut cuvinte de laudă pentru selecţionerul Dobrovolski. Hitzfeld a mai spus că îl vede pe Alexandru Suvorov drept cel mai periculos jucător moldovean, fiind de părere că Moldova este o echipă ce joacă ofensiv. Conform spuselor lui Hitzfeld, defensiva este punctul slab pe care va insista echipa sa.

Meciul Moldova-Elveţia din cadrul preliminariilor Campionatului Mondial din 2010, se va juca sâmbătă, pe stadionul Zimbru din Chişinău, cu începere de la ora 18.45. Cu patru partide disputate, Moldova se află pe ultima poziţie (6) în grupa din care face parte, având doar 1 punct acumulat. Elveţia se află pe locul 3, cu 7 puncte, iar lidera grupei este Grecia, cu 9 puncte la activ.

Sursa: UNIMEDIA
Video: eurofotbal.info

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu