căutare personalizată

duminică, 7 iunie 2009

Fotbaliştii moldoveni au învins la Tbilisi

Aproape un an şi jumătate microbiştii moldoveni au aşteptat o victorie a echipei selecţionate de seniori a R. Moldova. În această perioadă, „tricolorii” s-au confruntat cu adversari mai robuşti sau mai modeşti, au jucat mai bine sau mai rău, dar meciurile câştigate s-au lăsat prea mult aşteptate.

Amicalul cu Georgia nu era apreciat de către experţi drept o partidă care ar pune capăt acestei serii negative din evoluţia reprezentativei noastre. Şi totuşi discipolii lui Igor Dobrovolski au readus bucuria în mediul suporterilor.Sub o ploaie torenţială, naţionala R. Moldova a depăşit formaţia similară a Georgiei, aceasta fiind prima victorie de după 6 februarie 2008, când, de asemenea într-un meci amical, am reuşit să învingem Kazahstanul (scor 1-0).


În general, meciul de pe Stadionul „Lokomotiv - Mihail Meshi” din Tbilisi a început destul de bine pentru „tricolori”. După nici şapte minute de joc, atacantul formaţiei chişinăuiene Zimbru, Veaceslav Sofroni, a izbutit să înscrie primul său gol în meciul său de debut la naţională. El a fost servit cu o centrare de către Igor Bugaiov.În continuare, moldovenii nu au luat piciorul de pe accelerator, reuşind să-i domine pe jucătorii echipei-gazdă.


În debutul mitanului secund, scorul a fost majorat, dar de această dată după o execuţie din lovitură fixă. Alexandru Suvorov a centrat din corner, iar Victor Golovatenco a şutat imparabil.În timpul rămas până la finalul meciului, georgienii s-au străduit să reducă din handicap, şi acest lucru le-a reuşit abia în minutul 84, când s-a remarcat Zurab Hizanişvili. Pentru mai mult decât atât adversarilor nu le-au ajuns forţe, în pofida faptului că „tricolorii” au terminat partida în doar zece jucători. Eugen Cebotaru a fost eliminat pentru cumul de cartonaşe. Astfel, meciul s-a încheiat cu scorul de 2-1 în favoarea selecţionatei R. Moldova.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu