căutare personalizată

vineri, 28 august 2009

Federaţia de Fotbal a pornit lupta cu arbitrii incompetenţi

După ce microbiştii şi jurnaliştii sportivi au invocat calitatea proastă a arbitrajului la meciul de fotbal Zimbru Chişinău - Viitorul Orhei (1-1), contând pentru etapa a opta a Campionatului R. Moldova, Divizia Naţională, Federaţia Moldovenească de Fotbal (FMF) a convocat o şedinţă a Comitetului de Arbitri (CA). În cadrul acesteia au fost analizate mai multe aspecte ale meciului respectiv, dar şi ale altor partide cu „probleme”.Conform www.fmf.md, CA a luat decizia să sancţioneze trei arbitri pentru erorile comise. Victor Stână, centralul meciului dintre „galben-verzi” şi fotbaliştii din Orhei, a fost suspendat pentru trei etape, deoarece a anulat golul marcat în propria poartă de fundaşul Andrei Chirşul de la Zimbru. În acelaşi timp, Oleg Molceanov, arbitru-asistent la acest meci, a fost suspendat pentru patru etape din aceleaşi motive. De asemenea, a fost penalizat cu trei etape de suspendare şi arbitrul meciului Olimpia Bălţi - Iskra-Stal Râbniţa, chişinăuianul Ruslan Muntean, pentru greşelile grave din cadrul acestei partide.
Membrii Comitetului de Arbitri au accentuat faptul că la mai multe meciuri din Campionatul Naţional comportarea suporterilor lasă mult de dorit şi organele competente trebuie să adopte măsuri faţă de huligani.
În altă ordine de idei, FMF a luat decizia de a organiza, la sediul său, o şedinţă cu participarea tuturor arbitrilor din Divizia Naţională cu scopul de a-i informa despre ultimele decizii ale CA care vor contribui la îmbunătăţirea arbitrajului din campionatul intern, informează www.fmf.md.
Conform informaţiilor plasate pe site-urile fotbalistice de pe Internet, fără sancţiune a rămas arbitrul din Căuşeni, Veaceslav Banari, prestaţia căruia după meciul Sfântul Gheorghe Suruceni - Olimpia Bălţi (0-0) a fost contestată de conducerea formaţiei din nordul republicii.

Un comentariu: