căutare personalizată

miercuri, 21 ianuarie 2009

Efros promite să construiască un stadion de cinci stele „împreună cu conducerea ţării”

Impresarul Petru Efros, care s-a înscris în cursa pentru şefia Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal (FMF), îşi va da demisia dacă va fi ales pe 6 februarie curent preşedinte al FMF şi nu va construi în maximum trei ani „un stadion de cinci stele”. Efros, al cărui slogan pentru şefia FMF este: „Transparenţă financiară totală şi protejarea echipelor”, a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că se jură că îşi va da demisia dacă nu se va ţine de cuvânt. „Jur în faţa tuturor că, în cazul în care nu-mi îndeplinesc anumite puncte din programul meu, inclusiv construcţia unui stadion de 30 de mii de locuri, atunci după trei ani îmi dau demisia”, a spus impresarul. 

Pentru a-şi îndeplini acest obiectiv, Efros va colabora cu actuala conducere a R. Moldova. Impresarul a menţionat că a avut până acum întrevederi „cu conducerea ţării”, în cadrul cărora s-a convenit ca în locul vechiului Stadion Republican să fie înălţată o arenă de 30 de mii de locuri. 

„Actualul preşedinte al FMF, Pavel Ciobanu, nu a colaborat cu fostul director al Agenţiei Sportului, Andrei Cimil, care a vrut să fie contruit Stadionul Republican. Eu voi colabora cu conducerea ţării pentru a reliza acest proiect, chiar dacă voi fi nevoit să stau pe culoarele ministerelor sau altor instituţii de stat”, a spus Efros, fără a preciza cu cine anume din „conducerea ţării” a convenit acest lucru. „Nu vă pot da nume, dar curând veţi afla pe alte căi cine sunt aceste persoane”, a ţinut să fie misterios candidatul pentru şefia FMF.

Amintim că actuala conducere a promis, de când este la guvernare, să construiască trei stadioane, dar nu s-a ţinut de cuvânt şi unica „realizare” este demolarea vechii arene a Stadionului Republican. O firmă belgiană apropiată fostului director al Agenţiei Sportului, Andrei Cimil, vroia să construiască pe locul fostului Stadion Republican o altă arenă mult mai mică, blocuri de locuit, centre comerciale şi parcări, urmând să câştige un venit de peste 300 de milioane de euro contra unei investiţii de numai şapte-opt milioane de euro.  

JURNAL precizează că alegerile pentru şefia FMF vor avea loc pe 6 februarie, iar în cursa pentru această funcţie vor lupta actualul preşedinte al FMF, Pavel Ciobanu, şi impresarul Petru Efros.


autor: Vitalie Hadei

Un comentariu:

  1. A aparut primul blog in limba romana destinat fanilor Juventus:
    http://forza-bianconerra.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere