căutare personalizată

miercuri, 28 ianuarie 2009

INCREDIBIL: Un portar a jucat pe toate continentele, schimbând 26 de echipe!



Goalkeeper-ul german Lutz Pfannenstiel (foto) nu este deloc un nume sonor în fotbalul mondial, însă portarul în vârstă de 35 de ani a atins un record greu de doborât - a evoluat de-a lungul carierei sale la 26 de echipe! Semnând recent cu Manglerud Star, formaţie din a treia divizie norvegiană, neamţul a ajuns la impresionanta cotă de 26 cluburi. Printre cele mai importante echipe pe la care a evoluat se numără Nottingham Forest, iar scurta trecere prin curtea lui Bayern Munchen (ce-i drept, la rezervele echipei), poate fi considerată cireaşa de pe tort. Pfannenstiel a fost aproape şi de un transfer în România, la Pandurii Târgu-Jiu, în 2006. 

Din Anglia până în Malaezia şi din Canada până în Noua Zeelandă, Pfannenstiel (traducere: mîner de tigaie) a evoluat pe toate continentele cu excepţia Antarctidei. Şi ca totul să fie complet, germanul, adept al luptei împotriva încălzirii globale, intenţionează să organizeze pe tărâmul îngheţului un meci demonstrativ. În periplul său pe întreg mapamondul, a stat şi la închisoare în Singapore, fiind găsit vinovat de trucarea unor partide, iar în 2002 a fost aproape de moarte chiar pe teren, după un contact dur cu un adversar, într-o partidă din liga a 7-a engleză.

„Nu este ceva planificat, totul s-a petrecut din hazard, însă trebuie să spun că sunt mândru de acest record”, rămâne modest germanul, care este primul fotbalist profesionist ce a jucat pe 6 continente. 

2 comentarii: